Master program – EI za decu

Otkrijte ključne veštine koje deca ne uče u školi, a koje će im pomoći da razvijaju bliska prijateljstva, smirenije izražavaju svoja osećanja, postavljaju svoje ciljeve, imaju bolje rezultate u školi i osnaže svoje samopouzdanje. 

Za samo 45 minuta sedmično pokazaću deci jednostavne vežbe koje mogu lako da primene i brzo vide rezultate.

Ovaj master program je prilagođen deci uzrasta 11 do 15 godina.

Deca ne žele da slušaju dosadne informacije koje nisu primenjive za njih. Na ovim kratkim, zanimljivim i aktivnim časovima deca će dobiti veštine koje lako mogu da vežbaju, primene i vide rezultate.

Program obuhvata

Rad u maloj grupi do 6 učenika

 8 grupnih radionica od 45 minuta (jednom sedmično) uživo preko Zoom-a

Poklon: Radna sveska sa vežbama

Šta će deca naučiti

Sedmica 1: Neprijatna osećanja

U prvoj sedmici podeliću sa decom jedan alat koji će im pomoći da prepoznaju svoja osećanja, iskoriste ih da bolje upoznaju sebe i jačaju svoju otpornost.

Kroz ovu vežbu deca napreduju, grade unutrašnju motivaciju, preuzimaju odgovornost i jačaju samopouzdanje. A sve počinje prihvatanjem neprijatnih osećanja.  

Sedmica 2: Bes 

Bes je jaka emocija koja može učiniti da verujemo da smo samo mi u pravu, a svi ostali da greše. Zbog toga lako dolazi do konflikta i nesporazuma.

Ove sedmice pokazaću deci da ispod besa obično leže druga osećanja i kako da nauče da ih prepoznaju i izraze na način kojim neće povrediti sebe ni druge. 

Sedmica 3: Anksioznost 

Ovo je još jedno jako osećanje zbog koga se deca osećaju bespomoćno, preopterećeno i zarobljeno.

Ove sedmice deca će naučiti kako da uspore i prepoznaju svoje misli, tj. poruke koje im briga šalje, koje poruke da iskoriste, a koje da puste i kako to da urade. Kroz jednostavnu vežbu naučiće kako da prepoznaju svoje nekorisne misli i uverenja i transformišu ih u one koje im koriste.

Sedmica 4: Prijateljstva

Ove sedmice delim sa decom moćne savete kako da budu podrška svojim drugarima tako da oni žele da budu u njihovom društvu i grade bliska i iskrena prijateljstva.

Takođe ću im pokazati koje reči i ponašanja povređuju druge i narušavaju prijateljstva tako da ih oni ne koriste i šta da rade i kažu kada drugi njima upućuju takve reči. 

Sedmica 5: Nesuglasice i konflikti

Nesuglasice i konflikti ne moraju da budu razlog da okončamo prijateljsvo niti da stvaraju frustraciju u kući.

Na ovom času pokazaću deci kako da saslušaju druge, vide i potvrde njihov doživljaj, kako da se asertivno i samopouzdano izražavaju i postave jasne lične granice.

Sedmica 6: Samopouzdanje

Sve što su naučili do sada značajno će uticati na njihovo samopouzdanje. Ove sedmice idemo korak dalje, gde ću im pokazati koje osobine ima samopouzdana osoba tako sami izaberu koje osobine žele da neguju kod sebe i imaju jasnu mapu u kom pravcu idu.

Sedmica 7: Motivacija i ciljevi

Postavili smo dobru osnovu i sada su deca spremna da postave svoje ciljeve koje će želeti da ostvare.

Ove sedmice naučiću ih kako da motivišu sebe kada je teško i kako da rešavaju probleme na koje će neminovno naići. Takođe naučiću ih kada i kako da traže pomoć.

Sedmica 8: Planiranje i akcija

Ove sedmice pokazaću im kako da naprave planer koji je potpuno prilagođen njihovim ciljevima i potrebama, koji im olakšava snalaženje i organizaciju i oslobađa stresa i nervoze. 

Šta je potrebno za ovaj program

  • kompjuter ili laptop
  • zoom aplikacija
  • 45 minuta bez distrakcija, 1xsedmično, 8 sedmica

O meni

Ja sam Vinka Radojković, profesionalni coach i trener za komunikaciju, emocionalnu inteligenciju i svesno roditeljistvo.  

Autor sam programa “Osnažimo decu- razvoj  emocionalne inteligencije kod dece” gde kroz  mentorski rad i radionice za decu pomažem deci da razvijaju veštine emocionalne inteligencije. Autor sam knjige „Knjiga koja te razume“ za decu 8 do 15 godina čiji je cilj da pomogne deci da bolje razumeju svoje unutrašnje iskustvo i iskoriste to znanje da lakše prevazilaze svakodnevne izazove u odrastanju.

Takođe sam mama 2 dečaka.

Za 8 nedelja treninga videćete kako klija i raste seme posađenih znanja i veština tako da dolazi do promene u njihovim odnosima sa porodicom, prijateljima i njima samima.

Zašto čekati? Učenje ovih veština u ranom uzrastu je neprocenjiv dar.

Otvoren je novi upis. Program počinje 15.09.2022.

Investicija u 8-nedeljni program je 67€.

Za prijavu popunite podatke u tabeli ispod. Nakon toga dobićete email sa narednim koracima.

9 + 15 =