O meni

Ono u šta duboko verujem i znam jeste da moć našeg uticaja leži u jačini odnosa koje gradimo.

Znam koliko je i tebi važno da imaš bliske odnose sa svojom decom.

Znam koliko ti je važno da tvoja deca budu zadovoljna svojim životom, ispunjena i uspešna.

Znam koliko želiš da uživaš u roditeljstvu.

I znam da u tome mogu da ti pomognem. 

Zdravo i dobro došla!  Ja sam Vinka Radojković, profesionalni coach, savetnica za roditeljstvo i trener veština komunikacije, emocionalne inteligencije i razvojnih veština, NBI™ savetnica.

Autor sam knjige za razvoj emocionalne inteligencije kod dece „Knjiga koja te razume“ i igre povezivanja za celu porodicu „Upoznaj me“.

Osnivač sam Agencije za edukaciju Viela i takođe sam supruga i mama dva školarca. 

Kroz svoj rad pomažem vam da razumete svoju decu i efikasno komunicirate sa njima tako da možete da uživate u roditeljstvu. Takođe, rad sa mnom vam omogućava da postave granice bez borbe i prepirke i date svojoj deci veštine potrebne za 21. vek.

Na prvom mestu ja sam mama dva dečaka, od jedanaest i sedam godina, supruga i sertifikovani profesionalni coach, trener i savetnik za roditelje – Akademija ACPI, The Academy for Coaching Parents, kod mentora dr Caron Goode  (https://academyforcoachingparents.com/) i Akademija Building Great Minds kod mentora Rhea Lalla (https://buildgreatminds.com/.

Moja najveća vrednost je porodica zbog čega sam izabrala da radim ovaj posao i zbog čega uspevam da održim balans ličnog, porodičnog i poslovnog života. 

Ali nije uvek bilo tako, pre nego što sam započela svoj biznis, koji je više poziv nego posao, dugo sam radila u velikoj korporaciji. Dostigla sam poslovni i finansijski uspeh, ali nešto je nedostajalo. Bila sam preopterećena, umorna, a često i ljuta jer nisam bila zadovoljna i ispunjena. Kroz svesno roditeljstvo uspela sam da pronađem sebe, osnažim odnos sa svojom decom i konačno počnem da uživam u životu i roditeljstvu. Ta moćna promena u meni i mojoj porodici inspirisala je moj rad kojim se danas bavim.

Jer kada promenimo svoj pogled na roditeljstvo, svoj način komunikacije sa decom, ne samo da će naša deca biti srećnija i uspešnija, ne samo da ćemo promeniti naš odnos sa njima već ćemo promeniti ceo svet i uneti u njega više empatije i brige za druge.  I upravo tu ti ja mogu pomoći!

Ukoliko osetiš da ti je potrebna podrška i pomoć da promeniš stare obrasce ponašanja (kažnjavanje, pretnje, vikanje…), zadržiš smirenost u izazovnim situacijama, postaviš granice u skladu sa vrednostima tvoje porodice i jasnom i saosećajnom komunikacijom ostvariš jak odnos razumevanja, poverenja i saradnje sa decom i utičeš na formiranje njihovih pozitivnih uverenja i razvijanje emocionalne inteligencije tu sam da ti pomognem i da te podržim.  

Biti roditelj je teško koliko i divno. Sigurno možemo reći da nas ponašanje dece u određenim trenucima izbacuje iz ravnoteže. Odgajanje dece budi u nama i izbacuje na površinu sva naša uverenja, strahove i osećanja. Ja radim sa roditeljima tako što im pomažem da upoznaju i preispitaju svoja uverenja i strahove, povežu se sa svojom intuicijom i ostanu smireni u izazovnim situacijama, takođe im dajem vežbe, staregije i alate komunikacije da se povežu sa decom, ostavre veću sardanju i utiču na razvijanje njihove emcionalne inteligencije.

 

Na mom website-u možeš saznati dodatne informacije o programu Svesni roditelj. Piši mi i saznaj već danas kako mogu pomoći tebi i tvojoj porodici da ostvarite svoje ciljeve.

 

Očekujem komentare i pitanja i radujem se što ćemo se upoznati.

Od srca,

Vinka