Svesni roditelj

Kako male promene u Vašoj komunikaciji sa decom mogu imati velike pozitivne efekte za njih!

Ostvarite veću saradnju sa decom, ojačajte njihovo samopouzdanje, razvijajte njihovu emocionalnu inteligenciju i utičite na formiranje njihovih pozitivnih uverenja!

 

Roditeljstvo je ponekad teško, frustrirajuće i iscrpljujuće, ali ne mora da bude tako.

Zajedno to možemo preokrenuti.

Iako smo često frustrirani jer nas dete ne sluša

Iako smo ponekad ljuti i vičemo

Iako ponekad ne znamo šta da uradimo

Iako ponekad osećamo krivicu jer nismo dovoljno prisutni, dovoljno dobri, dovoljno vredni, dovoljno posvećeni roditelji

U redu je.

Želim da znate da niste sami i ne morate sve sami. 

  Program Svesni roditelj sam kreirala za Vas. 

  Podeliću sa Vama sve, znanje, strategije, vežbe i alate komunikacije tako da dobijete samopouzdanje i obnovite odnos sa Vašim detetom tako da dete želi da Vas sluša i  prati.  Pokazaću Vam način komunikacije koji će kreirati veće razumevanje, uticati na stvaranje pozitivnih uverenja kod dece i razvijanje njihove emocionalne inteligencije.

  I sve to možete odmah primeniti i videti pozitivne efekte.

  Ovo je individulni program gde imate moju puno podršku, pomoć i znanje kako biste kreirali odnose u Vašoj porodici kakve želite.  

  Šta dobijate kada se prijavite za program?

  6 razgovora jedan na jedan sa mnom. Trajanje jednog razgovora je 1 sat.

  6 modula sa informacijama, vežbama i alatima koje odmah možete primeniti i videti rezultate.

  Kroz program Vi ćete:

  • osvestiti svoje obrasce ponašanja, svoje strahove koji leže ispod, kako oni utiču na Vaš odnos i komunikaciju sa decom
  • odrediti šta za Vas ne fukncioniše, šta želite da promenite, kreiraćete viziju Vaše porodice, definisaćete ciljeve i akcije treba da preduzmete
  • razumeti ponašanje svoje dece i njihove potrebe
  • naučiti da ostanete smireni i centrirani u teškim i izazovnim situacijama, kao i kako da efikasno odgovorite na njih
  • svojom komunikacijom ostvariti duboku konekciju sa decom i uticati na formiranje njihovih pozitivnih uverenja o sebi
  • spoznati šta je za Vaše dete potrebno da se smiri i opusti
  • otkriti načešće greške i prepreke u komunikaciji, kao i šta je alternativa
  • usvojiti novi model komunikacije koje će dovesti do boljeg razumevanja, dublje konekcije i veće kooperacije
  • teške situacije i konflikte koristiti za duboku konekciju i prilike za učenje
  • naučiti da postavljate i komunicirate pravila i granice u Vašoj porodici u skladu sa Vašim vrednostima
  • shvatiti zašto je važno da deca imaju pravila i granice, što će Vam olakšati da ih sprovedete i ostanete dosledni, ali ne i rigidni
  • kroz vežbe i alate koji prate svaki modul napravićete promenu koja je potrebna da izgradite odnos kakav želite sa svojom decom
  • naučiti kako da koristite igru za konekciju sa decom i jačanje samopouzdanja.

  Program je dizajniran tako da imate sve informacije na jednom mestu, da postepeno primenjujete principe svesnog roditeljstava. Iz nedelje u nedelju informacije se nadograđuju tako da ćete do kraja programa osetiti transformaciju u odnosima i atmosferi u Vašoj porodici, kao i više saradnje, a manje frustracije u svakodnevnim izazovima roditeljstva.

  Ovaj program je za Vas ukoliko

  je Vaš cilj dubok odnos sa decom zasnovan na poverenju

  želite da Vaša deca budu autentična, samopouzdana, odgovorna i brižna

  želite Više mira i pozitivne atmosfere u svojoj porodici

  želite da više uživate u roditeljstvu

  dosta Vam je prepirki, ubeđivanja i frustracije

  želite veću kooperaciju sa svojom decom

  želite sve korisne i potrebne informacije na jednom mestu jer imate puno obaveza i malo vremena

  već dosta znate u teoriji, ali vam nedostaju pravi alati i podrška za primenu u praksi

  imate malo informacija, ali ne želite da trošite vreme u istraživanju već želite da odmah dobijete prave informacije koje možete da primenite.

  Razvoj i vaspitavanje dece su za mene oduvek bili veoma važni, medjutim kao roditelji suprug i ja smo se često suočavali sa brojnim izazovima. On popustljiv i impulsivan, ja nervozna i stroga…posledice su bile razmaženo i “raspušteno“ dete koje ne zna za granice i koje se, suočeno sa pubertetom, počelo ponašati prema nama potpuno neprihvatljivo. Ni prema drugima ponašanje nije bilo mnogo bolje. Shvatili smo da moramo nešto da menjamo pod hitno, dok se stvari zaista nisu izmakle kontroli i ja sam krenula sa ovih programom. U početku sam bila sama u tome, suprug je smatrao da kazne mogu biti jedino rešenje i bio je vrlo skeptičan da ovakav vid vaspitavanja može da uspe. Ipak, vremenom, kada je počeo na detetu i meni da primećuje promene, počeo je da razmišlja drugačije i da i sam primenjuje isto. Odnos sa detetom nam je sada mnogo prisniji, zaista smo počeli da je razumemo i da se trudimo da prihvatimo njeno vidjenje stvari, a ona zna jasno šta može, a šta ne i toga se uglavnom pridržava. Topao odnos, pun ljubavi, podrške i razumevanja, zaista na kraju dovodi do toga da deca promene svoj stav prema pravilima. Još kad ih uključite u postavljanje istih, pa im obrazložite i onda ih se svi pridržavate, to je tek prava stvar. Napadi besa i histerije kod naše devojčice su sada prava retkost, jer sada zna sama da se zaustavi i da se smiri, pa da onda razgovaramo. Sa svojim malim bratom je takodje počela da uspostavlja dobar odnos. Naravno ima tu još prostora za korekcije, ali verujem da će sada sve da ide daleko lakše i brže, jer znamo kako i imamo ciljeve koje ćemo zajedno ostvariti 🙂  

  Marija J. Drobac

  O meni

  Ja sam Vinka Radojković, mama dva dečaka i coach i konsultant za roditelje. Ja pomažem roditeljima da usvoje nove načine komunikacije sa decom kako bi odgajali srećnu, samopouzdanu, odgovornu, emocionalno jaku decu i dali im veštine neophodne za 21. vek.

  Ja radim sa roditeljima tako što im pomažem da upoznaju i preispitaju svoja uverenja i strahove, povežu se sa svojom intuicijom i ostanu smireni u izazovnim situacijama sa decom, takođe im dajem vežbe, strategije i alate komunikacije da se povežu sa decom, ostvare veću saradnju i utiču na razvijanje njihove emocionalne inteligencije.

  Zakažite besplatne kosultacije (20 minuta) i proverite da li ovaj program odgovara vašim potrebama! Kontaktirajte me danas i pokrenite promenu!

  10 + 6 =