Kako ostvariti saradnju sa decom i postaviti granice 

Na radionici ćete saznati

  1. Kako da komuniciramo sa decom kada im je teško, kada su uznemireni, ljuti, tužni, ne žele da razgovaraju. Kako da im pomognemo u tim situacijama da se smire, sagledaju situaciju, prihvate je i reše problem. Ono što ih učimo na ovaj način je emocionalna inteligencija, regulacija emocija, veštine rešavanja problema. Kako se postavimo u ovim situacijama je u direktnoj vezi sa lakoćom sa kojom ostvarujemo saradnu sa njima.
  2. Kako da postavimo granice, pri tom budemo saosećajni, čvrsti i dosledni. Kako da komuniciramo sa decom oko obaveza, domaćeg i kućnih poslova. Ono što ih učimo na ovaj način je preuzimanje odgovornosti, veština komunikacije.
  3. Kako da se povežemo sa decom da oni osete našu ljubav i razumevanje jer to je osnova da bi naši saveti, naš uticaj mogao da dođe do njih, a da ne izazove pobunu i inat.
  4. Kako da prepoznamo svoje strahove i ograničavajuća uverenja, iskoristimo ih za svoj rast i izbegnemo prenošenje istih na decu. Kako da promenimo svoje negativne obrasce ponašanja (vikanje, kažnajvanje, pretnje…)

Detalji radionice

Online skype radionica u trajanju od 90 minuta (60 minuta predavanje + 30 minuta pitanja i odgovori)

Uz radionicu dodatno dobijete:

* 1 na 1 konsultacije u trajanju 60 minuta

* pdf sa svim vežbama sa radionice

* poster sa listom osećanja koji će Vam pomoći da razgovarate sa decom i razvijate njihovu emocionalnu inteligenciju

Cena radionice je 25 eura

Predavač Vinka Radojković

Datum 30. maj 2020.
Vreme 18h

Prijava preko obrasca ispod ili na e-mail: kontakt@razgovarajmooroditeljstvu.rs

 


Prijavite se za radionicu:

4 + 12 =

Iskustva roditelja

Daga Vinka, hvala! Ne mogu da nazovem programom ovih 10 dana jer je za mene to bilo nešto puno dublje od programa – put pun podrške i saveta kako da olakšamo i ulepšamo odrastanje naše dece, put koji hrabri jednu mamu koja želi da izbaci naredbe iz razgovora sa detetom i pokaze mu ljubav i brigu na zdraviji i lepši način.

Kurs mi se svideo i već imam rezultate za situaciju koju pre toga mesecima nisam uspela da resim. Hvala.

Ivana Ilić

Draga Vinka, puno hvala za ovaj fantastični kurs! Želim pre svega da ti kažem da je razgovor sa mojom malenom bio uspešan, bar za sada:) A ako se slično ponovi (a čini mi se da je ljudski pogrešiti iznova), ja sam bogatija za iskustvo i smernice koje sam prošla kroz ovaj kurs i verujem da ćemo lakše prevazići situaciju. Zapravo sa starijim bratom često upada u konflikt oko uzimanja, ali ja to sada drugačije vidim i reagujem, jer si mi otvorila nove vidike. Hvala!
Kurs je inače izvanredan! Veoma sam srećna što sam imala priliku da budem deo ove priče i svima bih ga preporučila! Ja sam to donekle već i uradila
jer sam se bliskim prijateljicama hvalila aktivnostima koje sam obavljala, osećajima koje su u meni budili ti zadaci i odgovorima svoje dece. Zapravo
se osećam nekako ispunjenije, smirenije.
Znam da su ove smernice nešto čemu ću se stalno vraćati u nameri da nadogradim svoj odnos sa decom. Veliko hvala, draga Vinka!

Marina Pantelić

Draga Vinka, kurs mi je bio od velike pomoći. Mnogo korisnih informacija, posebno činjenica da je naša reakcija na njihovo ponašanje od neprocenjive
važnosti. Momenat kada treba da stanemo, dišemo i saslušamo ih, zaista menja naš odnos sa njima. Imali smo u pondeljak neku neprijatnu situaciju vezanu za školu i ovo mi je jako pomoglo pri rešavanju problema. Moj pristup je bio drugačiji, bila sam smirena i ona je to osetila, osetila je i moju želju da joj pomognem. I zajednički smo došli do rešenja.
Srećna sam zbog malih koraka koje sam napravila, zahvaljujući vašim savetima.
Preporučila bih od srca vaš kurs svojim prijateljima.
Hvala za svo znanje koje ste podelili sa nama.

Radmila Milošev

Razvoj i vaspitavanje dece su za mene oduvek bili veoma važni, medjutim kao roditelji suprug i ja smo se često suočavali sa brojnim izazovima. On popustljiv i impulsivan, ja nervozna i stroga…posledice su bile razmaženo i “raspušteno“ dete koje ne zna za granice i koje se, suočeno sa pubertetom, počelo ponašati prema nama potpuno neprihvatljivo. Ni prema drugima ponašanje nije bilo mnogo bolje. Shvatili smo da moramo nešto da menjamo pod hitno, dok se stvari zaista nisu izmakle kontroli i ja sam krenula sa ovih programom. U početku sam bila sama u tome, suprug je smatrao da kazne mogu biti jedino rešenje i bio je vrlo skeptičan da ovakav vid vaspitavanja može da uspe. Ipak, vremenom, kada je počeo na detetu i meni da primećuje promene, počeo je da razmišlja drugačije i da i sam primenjuje isto. Odnos sa detetom nam je sada mnogo prisniji, zaista smo počeli da je razumemo i da se trudimo da prihvatimo njeno vidjenje stvari, a ona zna jasno šta može, a šta ne i toga se uglavnom pridržava. Topao odnos, pun ljubavi, podrške i razumevanja, zaista na kraju dovodi do toga da deca promene svoj stav prema pravilima. Još kad ih uključite u postavljanje istih, pa im obrazložite i onda ih se svi pridržavate, to je tek prava stvar. Napadi besa i histerije kod naše devojčice su sada prava retkost, jer sada zna sama da se zaustavi i da se smiri, pa da onda razgovaramo. Sa svojim malim bratom je takodje počela da uspostavlja dobar odnos. Naravno ima tu još prostora za korekcije, ali verujem da će sada sve da ide daleko lakše i brže, jer znamo kako i imamo ciljeve koje ćemo zajedno ostvariti 🙂  

Marija J. Drobac