RADIONICE

 

RADIONICA I

Kako ostvariti saradnju sa decom i postaviti granice

Nikada više nećete morati da postavite pitanje „Kako da me dete sluša?“

Na radionici ćete saznati

* Šta je pravi problem kada vas dete ne sluša

 * 10 strategija za lakšu i bolju komunikaciju i saradnju, koje odmah možete primeniti

* Kako da budete samopouzdani i dosledni kada postavljate granice

* Vežba – Granice koja će vam u tome pomoći 

RADIONICA II

Konflikti između dece

 

Na radionici ćete saznati

* 4 forme komunikacije

*Kako ljubomora igra ulogu u konfliktima i kako da komunicirate sa decom

* 3 koraka koje koja treba da sledite kada nastane konflikt

* Koja je vaša uloga u dečijim svađama i prepirkama

* Kako dugoročno da osnažite odnos između dece

* Veštine rešavanja konflikata za decu

Detalji radionica

Radionice su snimljene sa video prezentacijom koju dobijate u pdf-u.

Trajanje jedne radionice je 120 minuta.

Prijave: Preko obrasca ispod.

Cena jedne radionice je 30 € ili

Obe radionice 50 €

O meni

Ja sam Vinka Radojković, mama dva dečaka i savetnik za roditelje, autor programa Svesni roditelj i programa Razvoj socijalne i emocionalne inteligencije kod dece. Kroz svoj rad pomažem roditeljima da razumeju svoju decu, efikasno komuniciraju sa njima i ostvare bolju saradnju, razvijaju kod dece emocionlanu inteligenciju, otpornost i samopouzdanje, tako da mogu da uživaju u roditeljstvu i daju svojoj deci veštine potrebne za 21. vek.


Prijavite se za radionice

4 + 14 =

Iskustva roditelja

Kada se nađete u situaciji da vam roditeljstvo deluje kao težak zadatak sa kojim ne znate baš tačno kako da se nosite, kada vam se čini da više ne prepoznajete sebe, niti volite način na koji komunicirate sa svojom decom i kada vam se čini da je veza između vaše dece i vas počela da se istanjuje i na nekim mestima potpuno da se prekida, znajte da postoji drugačiji, lepši, mirniji, nežniji i veseliji način.

Fantastična Vinka Radojković pokazaće vam kako da upoznate i zavolite sebe (jer ovo je preduslov za sve ostalo), kako da prestanete da očekujete savršenstvo (i od sebe i od drugih), da dozvolite greške i posmatrate ih kao beskrajni potencijal za učenje i lični razvoj,  kako da uživate u sopstvenoj autentičnosti i istu dozvolite svojoj deci, kako da ih volite beskonačno uz istovremeno postavljanje jasnih granica.

Promena koju sam doživela kroz program „Svesni roditelj“ i rad sa Vinkom najbolje ilustruje citat jedne od mojih ćerkica: „Mama, prestala si da budeš Te Ka i sada više ličiš na Te Fiti“ (Ko je gledao crtani film „Vajana“ znaće o čemu pričam, ko nije toplo preporučujem).

Beskrajno hvala Vinki što moj odnos sa decom sada stoji na čvrstim temeljima ljubavi, poverenja, razumevanja, iskrenosti i bezuslovnog prihvatanja.

Milica Stajković

Pozdrav za Vinku čarobnicu. Tako je zovem jer mi je otvorila vrata za ono što nikako nisam mogla videti. Pohađala sam razne edukacije, škole roditeljstva, išla kod psihologa (pre svega zbog starijeg sina ADHD), primenjivala razne metode… Generalno je sve imalo značaja, ali bilo je polja u kojima smo se vrteli u krugu.

Prošle godine je nastao problem kada je mlađi sin krenuo u školu, sa kojim do tada nismo imali izazova. Odbijao je da radi i piše iako je znao da piše, čita i socijalno je bio zreo. U celoj priči Vinka mi je jasno objasnila i konkretizovala kako da se bolje povežem sa njim i kako da utičem na njega. I pokrenuli smo proces na bolje. Prestalo je naše insistiranje na obavezama (i tu većina roditelja lako sklizne), a fokus je stavljen na podstrek, razumevanje, povezivanje. Taj problem je rešen zahvaljujući timskom radu.

Sa starijim sinom (13 godina) komunikaciju sam poboljšala, više ga razumem. Generalno sam smirenija u izazovnim situacijama (npr. kada dete neće da ostavi telefon, kada se inati…), odvajam vreme za svoje punjenje baterija. U celoj priči ono što je presudilo su Vinkina pojašnjenja situacija, bez osuđivanja i kritikovanja, već osnažujuća. Sada jesnije vidim sebe, lakše prepoznajem neadekvatne obrasce, vidim moć primene empatije bez gubitka roditeljskog autoriteta, traženje detetove neispunjene potrebe, a ne fokus na njegovo ponašanje.

Primenjujući Vinkine savete težina roditeljstva se smanjila, pojavilo se više lakoće u našem odnosu, više prisnosti (stariji sin se više poverava, više priča o stvarima koje su mu bitne, sa mlađim izlazim iz neprijatne situacije). Promene su vidne. Hvala od srca. Moje iskrene preporuke.

Daniela Nikolić

Hvala ti, draga naša Vinka, što si u svom dragocenom programu „Svesni roditelj“  jasno i konkretno objedinila sve ono što nam je potrebno za dobro roditeljstvo, kao i za bezbrižno detinjstvo i zdravo odraslo doba naše dece. 
Odavno primenjujem svesno roditeljstvo i s radošću mogu da potvrdim da su promene na bolje moguće i ukoliko nakon programa uložimo dodatni trud, moguće je graditi ispunjen odnos sa detetom, pun razumevanja, nežnosti, prihvaćenosti i podrške. Ali je važno napomenuti da nakon programa i praktikovanja ideja iz programa mi ne postajemo savršen već dovoljno dobar roditelj – onakav kakav je i potreban našem detetu. Prolaskom kroz ovaj program, najpre upoznavanjem svog unutrašnjeg deteta (modul 1 i 2), osvešćavanjem i proradom naših bolnih iskustava (iz kojih i dolaze naše neadekvatne reakcije), postajemo roditelj koji ima kapacitete da vidi, čuje, razume svoje dete i da oseti njegove potrebe. Jer detetu nije potrebna mama koja je dobra, već mama koja je dobro.
Hvala ti, Vinka, na iscrpnom i preciznom programu koji si biranim rečima i prijatnim glasom ulepšala.  Hvala ti na nesebičnom i strpljivom deljenju svojih saznanja. Hvala ti na pomoći do sada a i onoj od sada 🙂!
Daniela Tufegdzic

Vinkin program Svesni roditelj mi je potpuno pružio novi uvid u roditeljstvo i načine kako možemo izgraditi odnos poverenja sa decom. Odnos sa mojim ćerkama je vidno unapređen nakon svih vežbica koje program donosi uz konsultacije sa Vinkom. Moje reakcije su postale drugačije, očekivanja, oslobodila sam se strahova i strepnji, što je unelo mnogo više radosti i relaksacije u odnos sa mojim ćerkama.

Ali želim da naglasim da ovaj program pruža i mogućnost da se zbližite sa sobom, da rešite nesuglasice koje vam ometaju mir sa sobom i celom porodicom.

Garantujem da program donosi potpuno novo poglavlje u vašem porodičnom životu.

Jovana Pavlović

Uživala sam u radu s Vinkom, obozavam njenu energiju i tako jasne korake koje mozemo da preduzmemo da bi postali bolji i sebi i djeci. Program je riznica korisnih informacija i sigurno ću ga proći vise puta jer svaki put čujem i otkrijem nešto novo.

Topla preporuka svakom roditelju.

Zanja Manojlović

Program Svesni roditelj mi je omogući da imam bolju komunikaciju sa decom i da konfliktne situacije rešavam smireno i sa ramuzevanjem dečjih potreba.

Svako ko ima neko nedoumicu u vaspitanju sebe i svoje dece ovaj program je pravi izbor za usavršavanje kompletne porodice.

Ljiljana Kostić

Vinka u svom programu ne nudi samo rešenja kako sagledati roditeljstvo kao liderstvo, već i ono esencijalno KAKO OSVESTITI SEBE I SVOJE POSTUPKE.

E sad, kako ja to kao potvrđeno iskusna majka četiri sina do sada nisam „provalila“? Gledajući samo iz iz perspektive majke (kao tradicionalnog „krivca“ za sve što je kod dece neprimerno – od flekave majice do slabe ocene, ili neubičajenog ponašanja u školi ..) jednostavno sam bila fokusirana samo na svoj delić slagalice. 
Medjutim, Vinka me je jednostavno uzela za ruku i odmakla dovoljno daleko da sam uspela da vidim i širu sliku. 
I više od toga – pokazala mi je način kako da izadjem iz emocija koje ne samo da nikome ne koriste, već i u „razgovoru “ (monologu) sa decom – samo nanose štetu.
Na izuzetno pitak način, dobila sam smernice šta treba uraditi da bi se izbegli „krizni“ scenariji. 
Na moje iskreno iznenadjenje, glavni „posao “ je bio na meni. Uz lagane vežbice, osvestila sam šta su moji okidači da se od staložene majke pretvaram u dvoglavnu aždaju besa i ljutnje.
Da se razumemo, nikakvi trikovi nisu u pitanju. U pitanju je samo primena laganih koraka koji te osvešćuju i nakon kojih svaki roditelj ulazi u svoju ulegu smirenog i odlučnog lidera. I obrnuto – postoje metode koje treba primeniti kada je dete u strahu, ljutnji, tuzi.
Modul o jačanju samopoštovanja kod dece bih posebno izdvojila jer je pod naletom virtualnih vrednosti društva, porodica kao pojam vrednosti visoko ugrožena. I ko ne bi poželeo da mu dete bude još za nijansu ojačano samopoštovanjem? 
E ovde se baš o tome i radi. Ojačati temelje mladih bića dok su još u fazi izgradnje, primarna je uloga svesnog roditelja.
Izuzetno su korisne i live konsultacije, gde sam dobila odgovore na konkretna pitanja – u vezi učenja, organizacije vremena kao i kako razgovarati sa tinejdžerom. 
I opet, vraćam se na ono što mi je glavna asocijacija na rad sa Vinkom – a to je – upoznati i osvestiti napre sebe!
Pravo da kažem, očekivala sam da će fokus biti na deci, a svedok sam da sam lagano vodjena kroz upoznavanje sebe, promenom svojih uobičajenih načina ponašanja trenutno na onom nivou saradnje sa decom, na kom se celokupna atmosfera i energija u porodici vidno promenila na bolje.
Iskreno preporučujem da date priliku ovoj ženi koja je prepakovala svoja znanja u jedan program- našoj Vinki –šansu da Vam pokaže kako da osvestite svoje ponašanje i emocije, a zatim i kako da punim srcem zaista uživate u divnoj ulozi koju vam je Život namenio-
ulozi SVESNOG RODITELJA.
Tereza Mihajlović, mama Marka, Stefana, Alekse i Vuka

Draga Vinka, zahvaljujući vežbama i tehnikama koje sam radila na koucingu, mnoge probleme iz prošlosti koji su bili duboko u meni sam izbacila iz sebe. Sada imam bolje razumevanje za sebe i sopstvena osećanja. Imam bolji odnos sa mojim članovima porodice i moj pogled na moje dete i njegove potencijale se iz korijena promjenio. Imam bolju komunikaciju sa mojim djetetom i mogu da mu pomognem da bolje razumije svoja osjecanja i kako da upravlja svojim emocijama.

Budući da radim u jaslicama u Njemačkoj, mogla sam da primjenim vaše savjete i u mom poslovnom životu i beskrajno sam vam zahvalna na tome. S vašom otvorenom i prijatnom ličnoscu je pravo zadovoljstvo raditi.
Svima bih preporučila koucing sa Vinkom jer stvarno pomaže.

Ranka Conte

Još uvek u potpunosti ne možemo da se otrgnemo od tradicionalnog roditeljstva jer je usađeno u naš mentalni sklop. Zato nam program Svesni roditelj  pruža mogućnost da  roditeljstvo doživimo kao put i našeg ličnog razvoja i sazrevanja. Na svakodnevnim primerima, situacijama sa kojima se suočavaju roditelji, Vinka  daje vrlo logička rešenja. Podstiče nas da razmišljamo da sami donosimo zaključke o metodama, bez tendecije nametanja ličnog stava i mišljenja.
Kako bi uživali u roditeljstvu i rasli zajedno sa svojom decom, program Svesni roditelj nam pruža mnoštvo korisnih saveta i tehnika. Zahvaljujući ovom programu naučićete kako da menjate sebe, a ne dete i kako da svom detetu budete podrška na putu odrastanja. 
Tanja Labović

Razvoj i vaspitavanje dece su za mene oduvek bili veoma važni, medjutim kao roditelji suprug i ja smo se često suočavali sa brojnim izazovima. On popustljiv i impulsivan, ja nervozna i stroga…posledice su bile razmaženo i “raspušteno“ dete koje ne zna za granice i koje se, suočeno sa pubertetom, počelo ponašati prema nama potpuno neprihvatljivo. Ni prema drugima ponašanje nije bilo mnogo bolje. Shvatili smo da moramo nešto da menjamo pod hitno, dok se stvari zaista nisu izmakle kontroli i ja sam krenula sa ovih programom. U početku sam bila sama u tome, suprug je smatrao da kazne mogu biti jedino rešenje i bio je vrlo skeptičan da ovakav vid vaspitavanja može da uspe. Ipak, vremenom, kada je počeo na detetu i meni da primećuje promene, počeo je da razmišlja drugačije i da i sam primenjuje isto. Odnos sa detetom nam je sada mnogo prisniji, zaista smo počeli da je razumemo i da se trudimo da prihvatimo njeno vidjenje stvari, a ona zna jasno šta može, a šta ne i toga se uglavnom pridržava. Topao odnos, pun ljubavi, podrške i razumevanja, zaista na kraju dovodi do toga da deca promene svoj stav prema pravilima. Još kad ih uključite u postavljanje istih, pa im obrazložite i onda ih se svi pridržavate, to je tek prava stvar. Napadi besa i histerije kod naše devojčice su sada prava retkost, jer sada zna sama da se zaustavi i da se smiri, pa da onda razgovaramo. Sa svojim malim bratom je takodje počela da uspostavlja dobar odnos. Naravno ima tu još prostora za korekcije, ali verujem da će sada sve da ide daleko lakše i brže, jer znamo kako i imamo ciljeve koje ćemo zajedno ostvariti 🙂  

Marija J. Drobac

Bila sam ubeđena da znam puno toga vezanog za razumevanje i vaspitanje svog deteta jer redovno citam i pratim razne psihologe i coach-eve. Htela sam neku vrstu potvrde da sam na dobrom putu da svom detetu budem adekvatna podrška i da mu pomognem da izraste u emotivno inteligentnog i osvešćenog čoveka. Iz tog razloga sam se odlučila da učestvujem u programu Svesni roditelj. Ispostavilo se da sama teorija nije dovoljna bez praktične nastave i vezbe sa posvećenim coach-om. 

Ono sto me je oduševilo jeste pristup, posvećenost i način rada koji Vinka primenjuje. Ne samo da sam naučila korisne stvari o sebi i svojoj porodici, već sam se suočila sa raznim strahovima i uverenjima koje vučem iz svog detinjstva i na taj način prepoznala i razumela svoje emocije, svoje okidače i kako to sve utiče na moje dete. Alate i savete koje nam je svima dala Vinka su lako primenljivi i daju učinkovite rezultate.
Zadovoljna sam transformacijom koju sam započela i verujem da sam na dobrom putu da svom detetu budem najsigurnija luka u koju će se punog ili slomljenog srca usidravati celog života.
Svesna mama Ivana

Draga Vinka, želim pre svega da ti kažem da je razgovor sa mojom malenom bio uspešan, bar za sada:) A ako se slično ponovi (a čini mi se da je ljudski pogrešiti iznova), ja sam bogatija za iskustvo i smernice koje sam prošla kroz ovaj kurs i verujem da ćemo lakše prevazići situaciju. Zapravo sa starijim bratom često upada u konflikt oko uzimanja, ali ja to sada drugačije vidim i reagujem, jer si mi otvorila nove vidike. Hvala!
Zapravo se osećam nekako ispunjenije, smirenije.
Znam da su ove smernice nešto čemu ću se stalno vraćati u nameri da nadogradim svoj odnos sa decom. Veliko hvala, draga Vinka!

Marina Pantelić

Rad sa Vinkom nam je pomogao da sagledamo odnos sa detetom iz potpuno drugog ugla, podstakao nas je na preuzimanje odgovornosti kao roditelj. Vinka je strpljiva, puna razumevanja, bez trunke osuđivanja nas je par nedelja vodila kroz inicijalni proces promene pristupa roditeljstvu, uvek izdašna sa vremenom pri nedeljnom koučingu kao i pri kratkim konsultacijama, konkretna u smernicama, uvek se trudi da sve pojasni i da zajednički dođemo do rešenja problema. 

 

Usvajanjem saceta i tehnika u svakodnevni život sa preaktivnim detetom, umnogome nam se promenio odnos sa njim, svi smo srećniji i zadovoljniji. I kada se opet desi da negde skrenemo s puta svesnog roditeljstva, znamo ko je sigurna luka spasa! Sve preporuke za Vinku, od srca!

Dr Jelena Kostić

Draga Vinka, kurs mi je bio od velike pomoći. Mnogo korisnih informacija, posebno činjenica da je naša reakcija na njihovo ponašanje od neprocenjive važnosti. Momenat kada treba da stanemo, dišemo i saslušamo ih, zaista menja naš odnos sa njima. 

Imali smo u ponedeljak neku neprijatnu situaciju vezanu za školu i ovo mi je jako pomoglo pri rešavanju problema. Moj pristup je bio drugačiji, bila sam smirena i ona je to osetila, osetila je i moju želju da joj pomognem. I zajednički smo došli do rešenja.

Srećna sam zbog malih koraka koje sam napravila, zahvaljujući vašim savetima.
Preporučila bih od srca vaš kurs svojim prijateljima.
Hvala za svo znanje koje ste podelili sa nama.

Radmila Milošev

Daga Vinka, hvala! Ne mogu da nazovem programom jer je za mene to bilo nešto puno dublje od programa – put pun podrške i saveta kako da olakšamo i ulepšamo odrastanje naše dece, put koji hrabri jednu mamu koja želi da izbaci naredbe iz razgovora sa detetom i pokaze mu ljubav i brigu na zdraviji i lepši način.

Kurs mi se svideo i već imam rezultate za situaciju koju pre toga mesecima nisam uspela da resim. Hvala.

Ivana Ilić