Online program Zaustavite prepirke oko učenja

za roditelje dece osnovne škole 

Ukoliko ste umorni od čestih prepirki, pretnji i rasprava oko škole i učenja,

ukoliko vam deluje da je vaše dete lenjo i nemotivisano,

ukoliko ste bezbroj puta lepo ponovili koliko je učenje važno, ali bez efekta

ovaj program je za vas.

Program „Zaustavite prepirke oko učenja“ daće vam jasne korake kako da vaše dete bude samostalnije i odgovornije tako da vi ne morate svaki dan da se bavite njegovom školom i učenjem.

Verovatno ceo dan radite, pretrpani ste obavezama oko posla i kuće, a onda na kraju dana kada ste već iscrpljeni morate da se bavite detetovom školom i domaćim zadacima, dok je ono dekoncentrisano i nezainteresovano. 

Možda ste i sami bili dobar đak i ne čini vam se da je to bilo toliko teško.

Zato sam kreirala ovaj grupni online program, da dobijete konkretne savete za vaše dete i da se konačno rasteretite.

Program traje 5 sedmica.

Svake sedmice imamo jednu online radionicu od 90 minuta preko zoom aplikacije. Ukupno 5 radionica. Na svakoj radionici ćemo kroz seriju predavanja i vežbi kreirati specifičan plan za vaše dete.

Broj mesta je ograničen na 6, kako bi svi imali individualan pristup i benefit grupe.  

Pre prve radionice vaše dete popunjava NBI upitnik i dobijate njegov NBI™ profil (pdf dokument). 

NBI™ profil za decu je:

  • Online upitnik za čije popunjavanje je potrebno do 25 minuta (popunjava ga dete).
  • Precizan i detaljan, naučno utemeljen – NBI™ je rezultat 30-godišnjeg istraživanja o funkcijama leve i desne moždane hemisfere od strane dr Kobus Neethling, jednog od vodećih svetskih stručnjaka u oblasti kreativnosti i inovativnosti. 

NBI™ je zasnovan je na 4 kvadranta. Posmatrajući „podelu“ mozga na levu i desnu hemisferu, zajedno sa „podelom“ na „prednji (kognitivni)“ i „zadnji (afektivni)“ mozak, dobijena su 4 kvadranta, svaki sa svojim specifičnim misaonim procesima.

Na primer, ukoliko kod vašeg deteta dominira R1 kvadrant fleksibilnost i kreativnost kod učenja su neophodni, striktni plan i raspored potpuno će ga demotivisati i stvoriti dodatni stres, dok će za dete sa dominantnim L2 kvadrantom jasan plan i struktura dati motivaciju i sigurnost.  

NBI™ instrument omogućava da saznate kako vaše dete razmišlja tj. KAKO MOZAK VAŠEG DETETA RADI. 

Program obuhvata

5 online radionica od 90 minuta (jednom sedmično). 

NBI™ profil vašeg deteta (pdf dokument).

Opis programa

Sedmica 1 Kako vaše dete razmišlja

Nakon što je vaše dete popunilo NBI™ upitnik, dobićete NBI™ profil deteta u pdf formatu, odnosno dobićete koje su to preference u razmišljanju vašeg deteta i kako one utiču na njegovu motivaciju, učenje, organizaciju, komunikaciju i njegovo ponašanje.

Zatim ćemo na prvoj zoom radionici ukrstiti saznanja iz NBI profila sa izazovima koje dete ima oko učenja, motivacije, organizacije i komunikacije i postaviti fokus našeg zajedničkog rada.

Kada budete razumeli profil vašeg deteta znaćete kako da iskoristite sve njegove jake strane.

Sedmica 2 Konkretne strategije za bolju koncentraciju, organizaciju i učenje

Na drugoj zoom radionici daću vam različite strategije za bolju koncentraciju, organizaciju i učenje. Izabraćemo 1-2 koje ćete odmah primeniti sa vašim detetom, a na osnovu detetovih preferenci u razmišljanju. Ostale strategije i alate možete naknadno koristiti, kada usavršite ove.

Ove strategije će vam dati jasnoću i sigurnost da ste na pravom putu, jer ćete videti da je vaše dete dobilo dodatno samopouzdanje.

Sedmica 3 Motivacija i otpori

U ovoj sedmici ćemo videti gde vaše dete pruža otpor. Kada vidimo gde je otpor i šta je uzrok otpora, pozabavićemo se time i saznaćete kako da probudite unutrašnju motivaciju kod njega.

Nakon ovoga znaćete da prepoznate kada je detetu potrebna podrška i razumevanje, a kada jasna očekivanja i granice.

Sedmica 4 Komunikacija

Na četvrtoj radionici pročešljaćemo vašu komunikaciju sa decom oko škole i učenja tako da znate kako da podržite dete da razvija osnažujuća uverenja o sebi, učenju i radu i negujete razvojni način razmišljanja, odgovornost i samopouzdanje deteta.

Znaćete tačno kako da se postavite i šta da kažete i u situacijama kada dobije lošu ocenu, zaboravi domaći, pogreši ili ne uspe iako se trudio.

Naučićete kako da komunicirate sa decom na miran i efikasan način, bez nepotrebnog straha i krivice.

Sedmica 5 Samostalnost i odgovornost

Ove sedmice zaokružićemo ceo proces i utvrditi male navike, specifične za vaše dete, koje imaju za cilj da povećaju samostalnost i odgovornost kod njega.

A tu je i bonus: Poklon grupna online radionica za decu na kojoj će na zabavan način kroz zanimljive vežbe upoznati preference u razmišljanju i saznati kako im one mogu pomoći za učenje i komunikaciju sa vršnjacima.

O meni

Ja sam Vinka Radojković, profesionalni coach, savetnica za roditeljstvo i trener veština komunikacije, emocionalne inteligencije i razvojnih veština, NBI™ savetnica. Autor sam knjige za razvoj emocionalne inteligencije kod dece „Knjiga koja te razume“ i igre povezivanja za celu porodicu „Upoznaj me“.

Kroz svoj rad pomažem roditeljima da razumeju svoju decu i efikasno komuniciraju sa njima tako da mogu da uživaju u roditeljstvu i daju svojoj deci veštine potrebne za 21. vek.

Osnivač sam Agencije za edukaciju Viela i takođe sam supruga i mama dva školarca. 

Prijave traju do 14. aprila, a program počinje 19. aprila.

Popunite upitnik i prijavite se. Nakon prijave imaćemo kratke konsultacije na kojima ćemo se upoznati kako bi videli da li je ovaj program idealan za vas.

Investicija u ceo program je 247€ i važi za izradu NBI™ profila za jedno dete. Opcija plaćanja u 2 rate.

Za drugo dete možete izvršiti doplatu od 60€.