Zaustavite prepirke i borbe sa decom 

osnažite odnos sa decom

Grupni program

Svesni roditelj!

 

Saznajte više ispod!

Da li Vam je teško da ostvarite saradnju sa decom?

Ponavljate po sto puta, ali Vas ne čuju?

Govorite smireno, objašnjavate, ali ni to nema efekta?

A onda Vas emocije preplave i čujete sebe kako vičete i zahtevate poslušnost?

Nakon toga se još i kajete i osećate bespomoćnost jer ništa ne radi?

Da li imate osećaj da vašem detetu nedostaje samopouzdanje, da ima negativan unutrašnji govor?

Da li želite da Vaše dete usvoji dobre navike i donosi dobre odluke?

Ako su neki odgovori DA, onda je ovaj program za vas!

 

Šta obuhvata program?

  5 snimljenih modula sa video prezentacijama i vežbama

5 grupnih radionica (jednom sedmično po sat vremena) uživo preko Zoom-a. (snimak radionica obezbeđen) 

♦ bonus: radionica Kako da razvijamo emocionalnu inteligenciju kod dece

 

Trajanje programa je 5 sedmica. 

Svake sedmice prelazite po 1 modul nakon čega imamo grupnu radionicu.

Male grupe do 8 učesnika!

Program je za roditelje dece od 3 do 12 godina!

Zašto je ovaj program drugačiji?

Zato što se bavimo suštinom i uzrokom problema.

Ponašanje je posledica.

Kada rešimo uzrok ponašanja dece, samo ponašanje će se promeniti.

Teme po modulima

Modul 1 – Cilj modula jedan je da postanete svesni obrazaca ponašanja koji stoje na putu odnosa poverenja, razumevanja i saradnje, kao i onih ponašanja koji podržavaju i osnažuju takav odnos.

Modul 2 – Cilj modula 2 je da povećate svoje samopouzdanje i smirenost.

 Bavimo se svim onim trenucima kada osećamo ljutnju, frustraciju, strah, bespomoćnost, nervozu… U ovom modulu učimo i vežbamo kako da zadržimo smirenost, kako da uđemo u smirenu i samopouzdanu energiju i vidimo širu perspektivu.

Modul 3 – Cilj modula 3 je da prepoznate uzroke ponašanja dece. Kada rešimo uzrok ponašanja dece, samo ponašanje će se promeniti.

Modul 4 – Cilj modula 4 je da usvojite nov način komunikacije sa decom koji će osnažiti vaš odnos i obezbediti veću saradnju. U ovom modulu, takođe, govorimo o tome kako da osnažimo decu da imaju više samopoudanja i sigurnosti u sebe.

 Modul 5 –  Cilj modula 5 je da naučite kako da postavite granice i pravila u skladu sa vašim porodičnim vrednostima i kako da razvijate i negujete odgovornost kod dece.  U ovom modulu govorimo o tome kako da postavimo granice kada su video igrice i mobilni telefoni u pitanju.

 

Bonus Radionica Kako da razvijamo emocionalnu inteligenciju kod dece 

 

Na radionici ćete saznati kako da učite decu da:

* Prepoznaju svoja osećanja i razumeju zbog čega se tako osećaju

* Budu dobri prijatelji i nauče kako da postave granice prema vršnjacima

* Kako da se smire i koriste tehnike za regulaciju emocija 

* Uče veštine rešavanja problema i veštine komunikacije 

* Izraze svoje emocije na zdrav način

* Osnaže svoje samopouzdanje i budu sigurni da izraze sebe i svoj stav

Ovaj online program je za VAS ukoliko

  • želite bolje odnose i veću saradnju sa decom
  • želite Više mira i pozitivne atmosfere u svojoj porodici
  • dosta Vam je prepirki, ubeđivanja i frustracije
  • želite da budete bezuslovna podrška svojoj deci
  • želite da Vam deca govore istinu
  • želite da utičete pozitivno na njihovo samopouzdanje, uspeh i sreću
  • je Vaš cilj dubok odnos sa decom zasnovan na poverenju
  • želite da više uživate u roditeljstvu.

O meni

Ja sam Vinka Radojković, mama dva dečaka i coach i konsultant za roditelje. Kroz svoj rad pomažem roditeljima da razumeju svoju decu, efikasno komuniciraju sa njima i ostvare bolju saradnju, razvijaju kod dece emocionlanu inteligenciju, otpornost i samopouzdanje, tako da mogu da uživaju u roditeljstvu i daju svojoj deci veštine potrebne za 21. vek.

Cena programa je 107 €.

Prijavite se na listu čekanja.

Prijavite se za online program i pokrenite promenu!

8 + 13 =

Iskustva roditelja

Kada se nađete u situaciji da vam roditeljstvo deluje kao težak zadatak sa kojim ne znate baš tačno kako da se nosite, kada vam se čini da više ne prepoznajete sebe, niti volite način na koji komunicirate sa svojom decom i kada vam se čini da je veza između vaše dece i vas počela da se istanjuje i na nekim mestima potpuno da se prekida, znajte da postoji drugačiji, lepši, mirniji, nežniji i veseliji način.

Fantastična Vinka Radojković pokazaće vam kako da upoznate i zavolite sebe (jer ovo je preduslov za sve ostalo), kako da prestanete da očekujete savršenstvo (i od sebe i od drugih), da dozvolite greške i posmatrate ih kao beskrajni potencijal za učenje i lični razvoj,  kako da uživate u sopstvenoj autentičnosti i istu dozvolite svojoj deci, kako da ih volite beskonačno uz istovremeno postavljanje jasnih granica.

Promena koju sam doživela kroz program „Svesni roditelj“ i rad sa Vinkom najbolje ilustruje citat jedne od mojih ćerkica: „Mama, prestala si da budeš Te Ka i sada više ličiš na Te Fiti“ (Ko je gledao crtani film „Vajana“ znaće o čemu pričam, ko nije toplo preporučujem).

Beskrajno hvala Vinki što moj odnos sa decom sada stoji na čvrstim temeljima ljubavi, poverenja, razumevanja, iskrenosti i bezuslovnog prihvatanja.

Milica Stajković

Još uvek u potpunosti ne možemo da se otrgnemo od tradicionalnog roditeljstva jer je usađeno u naš mentalni sklop. Zato nam program Svesni roditelj  pruža mogućnost da  roditeljstvo doživimo kao put i našeg ličnog razvoja i sazrevanja. Na svakodnevnim primerima, situacijama sa kojima se suočavaju roditelji, Vinka  daje vrlo logička rešenja. Podstiče nas da razmišljamo da sami donosimo zaključke o metodama, bez tendecije nametanja ličnog stava i mišljenja.
Kako bi uživali u roditeljstvu i rasli zajedno sa svojom decom, program Svesni roditelj nam pruža mnoštvo korisnih saveta i tehnika. Zahvaljujući ovom programu naučićete kako da menjate sebe, a ne dete i kako da svom detetu budete podrška na putu odrastanja. 
Tanja Labović

Razvoj i vaspitavanje dece su za mene oduvek bili veoma važni, medjutim kao roditelji suprug i ja smo se često suočavali sa brojnim izazovima. On popustljiv i impulsivan, ja nervozna i stroga…posledice su bile razmaženo i “raspušteno“ dete koje ne zna za granice i koje se, suočeno sa pubertetom, počelo ponašati prema nama potpuno neprihvatljivo. Ni prema drugima ponašanje nije bilo mnogo bolje. Shvatili smo da moramo nešto da menjamo pod hitno, dok se stvari zaista nisu izmakle kontroli i ja sam krenula sa ovih programom. U početku sam bila sama u tome, suprug je smatrao da kazne mogu biti jedino rešenje i bio je vrlo skeptičan da ovakav vid vaspitavanja može da uspe. Ipak, vremenom, kada je počeo na detetu i meni da primećuje promene, počeo je da razmišlja drugačije i da i sam primenjuje isto. Odnos sa detetom nam je sada mnogo prisniji, zaista smo počeli da je razumemo i da se trudimo da prihvatimo njeno vidjenje stvari, a ona zna jasno šta može, a šta ne i toga se uglavnom pridržava. Topao odnos, pun ljubavi, podrške i razumevanja, zaista na kraju dovodi do toga da deca promene svoj stav prema pravilima. Još kad ih uključite u postavljanje istih, pa im obrazložite i onda ih se svi pridržavate, to je tek prava stvar. Napadi besa i histerije kod naše devojčice su sada prava retkost, jer sada zna sama da se zaustavi i da se smiri, pa da onda razgovaramo. Sa svojim malim bratom je takodje počela da uspostavlja dobar odnos. Naravno ima tu još prostora za korekcije, ali verujem da će sada sve da ide daleko lakše i brže, jer znamo kako i imamo ciljeve koje ćemo zajedno ostvariti 🙂  

Marija J. Drobac

Draga Vinka, želim pre svega da ti kažem da je razgovor sa mojom malenom bio uspešan, bar za sada:) A ako se slično ponovi (a čini mi se da je ljudski pogrešiti iznova), ja sam bogatija za iskustvo i smernice koje sam prošla kroz ovaj kurs i verujem da ćemo lakše prevazići situaciju. Zapravo sa starijim bratom često upada u konflikt oko uzimanja, ali ja to sada drugačije vidim i reagujem, jer si mi otvorila nove vidike. Hvala!
Zapravo se osećam nekako ispunjenije, smirenije.
Znam da su ove smernice nešto čemu ću se stalno vraćati u nameri da nadogradim svoj odnos sa decom. Veliko hvala, draga Vinka!

Marina Pantelić

Rad sa Vinkom nam je pomogao da sagledamo odnos sa detetom iz potpuno drugog ugla, podstakao nas je na preuzimanje odgovornosti kao roditelj. Vinka je strpljiva, puna razumevanja, bez trunke osuđivanja nas je par nedelja vodila kroz inicijalni proces promene pristupa roditeljstvu, uvek izdašna sa vremenom pri nedeljnom koučingu kao i pri kratkim konsultacijama, konkretna u smernicama, uvek se trudi da sve pojasni i da zajednički dođemo do rešenja problema. 

 

Usvajanjem saceta i tehnika u svakodnevni život sa preaktivnim detetom, umnogome nam se promenio odnos sa njim, svi smo srećniji i zadovoljniji. I kada se opet desi da negde skrenemo s puta svesnog roditeljstva, znamo ko je sigurna luka spasa! Sve preporuke za Vinku, od srca!

Dr Jelena Kostić

Draga Vinka, kurs mi je bio od velike pomoći. Mnogo korisnih informacija, posebno činjenica da je naša reakcija na njihovo ponašanje od neprocenjive važnosti. Momenat kada treba da stanemo, dišemo i saslušamo ih, zaista menja naš odnos sa njima. 

Imali smo u ponedeljak neku neprijatnu situaciju vezanu za školu i ovo mi je jako pomoglo pri rešavanju problema. Moj pristup je bio drugačiji, bila sam smirena i ona je to osetila, osetila je i moju želju da joj pomognem. I zajednički smo došli do rešenja.

Srećna sam zbog malih koraka koje sam napravila, zahvaljujući vašim savetima.
Preporučila bih od srca vaš kurs svojim prijateljima.
Hvala za svo znanje koje ste podelili sa nama.

Radmila Milošev

Daga Vinka, hvala! Ne mogu da nazovem programom jer je za mene to bilo nešto puno dublje od programa – put pun podrške i saveta kako da olakšamo i ulepšamo odrastanje naše dece, put koji hrabri jednu mamu koja želi da izbaci naredbe iz razgovora sa detetom i pokaze mu ljubav i brigu na zdraviji i lepši način.

Kurs mi se svideo i već imam rezultate za situaciju koju pre toga mesecima nisam uspela da resim. Hvala.

Ivana Ilić

Prijavite se za online program i pokrenite promenu!

5 + 1 =